Klantcasus: WUR

Erik Lormans is senior .NET ontwikkelaar bij Meant2B en door Wageningen University & Research (WUR) ingehuurd. Graag vertelt Erik meer over zijn uitdagende opdracht.  

Verzamelen en analyseren van data is één van de kernwaardes van WUR. De afdeling Wageningen Economic Research (WEcR) heeft toegang tot een ongekende hoeveelheid data over onder andere voedsel en gezondheid.

Deze data is beschikbaar via eigen dataverzameling en door deelname aan internationale netwerken. Met gebruik van de nieuwste technieken, zoals machine learning en advanced computing, en jarenlange sectorexpertise vertaalt WEcR deze data via eigen modellen naar informatie en oplossingen voor bedrijven en overheden.

Erik maakt deel uit van 1 van de 3 teams voor de werkzaamheden rondom het data warehouse. Het team van Erik focust zich op de ontwikkeling en het beheer van een breed scala aan applicaties die data uit het data warehouse inzichtelijk maken. Met als doel het ondersteunen van de onderzoekers en externe relaties. Daarom wordt er een brede kennis van het .NET domein van de ontwikkelaars verwacht. Er wordt o.a. gebruik gemaakt van C#, , verschillende .NET framework versies, .NET Core, WCF, WPF, WebForms, ASP.NET MVC en Vue.js.

WUR heeft aan Erik gevraagd om een webapplicatie te ontwerpen en te maken, waarmee op een generieke manier questionnaires samengesteld kunnen worden. Door gebruik te maken van bouwblokken met metadata kunnen deze samengesteld worden en beter gedeeld worden met onderzoekers van andere afdelingen binnen de WUR. Door middel van de bouwblokken kunnen nieuwe questionnaires makkelijker gebaseerd worden op reeds bestaande, door bouwblokken te kopiëren, te plakken en aan te passen. De eerste versie van de webapplicatie is zeer enthousiast ontvangen en wordt inmiddels uitgewerkt tot een volwaardige webapplicatie.

De werkzaamheden van Erik variëren van het maken van een communicatieplatform tot het maken en herschrijven van webapplicaties. Erik heeft een van deze webapplicaties herschreven door gebruik te maken van een .NET Core backend met REST API en een Vue.js frontend. Een uitdagende rol in een moderne en professionele omgeving.

Erik is senior .NET developer bij Meant2B en ingezet bij de WUR. Hij onderhoudt verschillende applicaties en voert wijzigingen door aan reeds bestaande applicaties. Daarnaast voert hij gesprekken met de eindgebruikers om de wensen en requirements voor nieuwe applicaties te destilleren om deze applicaties vervolgens te realiseren.

keyboard_arrow_up
× Reageer ...